A pécsi 15 éves lány, Dobány Elma, csütörtökön végre útnak indul?

A Tyrol Air Ambulence utasa lehet a 15 éves, műtétre váró pécsi lány?Nagyon reméljük, hogy nem áprilisi tréfáról van szó (lévén április elseje, a bolondok, bolondozások napja – de ilyenek nem szokás viccelődni…), de késő délután jutott el hozzánk a hír:

A göttingeniek kérték, hogy Dobány Elma a héten kerüljön ki hozzájuk, és állítólag csütörtökön a Tyrol Air Ambulance járat a Pécs-Pogány reptérről el is szállítja a 15 éves lányt, aki már az első műtétjét követően a hatodik hete fekszik a Pécsi Tudományegyetem klinikáján.

A hírt a szülőktől kaptuk, de még néhány tisztázatlan kérdés azért akad, de a válaszokhoz egy kicsit vissza kell mennünk az elmúlt hétre.

Az ünnepek előtt óriásit alakított a magyar egészségügy; tudjuk, divat őket szapulni (mint minden közhivatalt), de ott is olyan emberek vannak és dolgoznak, mint bármelyikünk. Arról ők sem tehetnek, hogy a hal a fejétől kezd büdösödni – de a farkától kezdik pucolni… 🙂

Szóval, vissza az OEP-hez: mint a zsírozott villám, úgy jár az ügyintézés. A múlt hét elején még kérelem űrlapot töltöttek ki a szülők, igazolásokat kellett beszerezniük, hogy titokban nem milliomosok, és a többi, ismert bürokratikus papírhegy. ..

Nem! Képzeljék el a csodát, hogy nem! Az akták felkerültek Budapestre, a GYEMSZI-hez, mint javaslattevő szakhatósághoz (lehet, hogy nem ez a precíz szerepkörük, de az átlagember számára így érthetőbb), onnan az OEP Nemzetközi Főosztályára.

Nem tudjuk miképpen történt, de úgy néz ki, hogy zöldre váltott a lámpa: csütörtökön az OEP emailben kért néhány adatot, köztük az általunk beszerzett légiszállítói ajánlatokat. Éjjel elküldve, péntek reggel fél kilenckor itt volt a válasz: Köszönjük szépen! Egy magyar hivatal megköszönve nyugtázott egy emailt!  Nem hittünk a szemünknek…

Nincs részletes forgatókönyv, de Elma édesanyja ma kora este elmondta, hogy a csütörtöki utazásra készülnek. A pécsi klinika főnővére rendeli meg a speciális mentős szállítást, és ez a mentő fogja a pogányi reptérre szállítani a gyermeket. A célállomástól, a kasseli reptérről, ugyancsak speciális mentő fogja szállítani Elmát a göttingeni klinikára.

Amint több, főleg biztosabb információnk lesz, azonnal megosztjuk a honlapon.


One Commentto A pécsi 15 éves lány, Dobány Elma, csütörtökön végre útnak indul?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021 SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress