Alapítvány éves beszámoló

Az alapítvány a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámoló készítéséről és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló külön kormányrendeletben foglaltak alapján teljesíti könyvvezetési és beszámolókészítési kötelezettségét.

Az alapítvány kettős könyvvitel vezetését választotta, így egyszerűsített éves beszámoló készítésére kötelezett.
Az egyszerűsített éves beszámoló részei:

  • mérleg,
  • eredménykimutatás,
  • kiegészítő melléklet.

Nem része a beszámolónak, de a civil szervezet (a közhasznú és a nem közhasznú egyaránt) köteles a beszámolójával egyidejűleg közhasznúsági mellékletet is készíteni az éves beszámolójához kapcsolódóan.

Az alapítvány köteles a kuratórium által elfogadott beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét az adott üzleti év mérlegfordulónapját követő ötödik hónap utolsó napjáig letétbe helyezni és közzétenni.

Alapítványunk létérdeke és alapvetése a nyílt gazdálkodás, így a fentieken túlmenően a legfontosabb történésekről folyamatosan beszámolunk honlapunkon, és a kötelező letétbe helyezésen túl a honlapon is közzétesszük beszámolóinkat.

Scoliosis Betegekért Alapítvány - éves beszámoló 2013.Scoliosis Betegekért Alapítvány - éves beszámoló 2014.

© 2014 - 2020. SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress