Dobány Elma ismét Pécsett, itthon

Dobány Elma újra itthon, Pécsett

Bő hét hónap után újra otthon, a saját ágyában aludhatott Dobány Elma, aztán a nagymamánál is lehetett egy éjszakát, aztán meg a testvérei érkeztek, aztán meg ő ment a nagynénjéhez, aztán meg… húúúú, de mozgalmas lett hirtelen Elma élete.

2013. szeptember 25-én egész nap Göttingenben, a Klinikán “mászkált”: laborból a vizsgálóba, a diagnosztikáról a gyógytornászhoz, az emeletről az alagsorba, a röntgenből az MR-be, és még ki tudja merre nem járt, amíg megkapta dr. Anna-Kathrin Hell professzor asszonytól az “elbocsátó szép üzenetet”, azaz a zárójelentést, megspékelve rengeteg előírással, jó tanáccsal, a további gyógyuláshoz szükséges menetrenddel.

Hosszú, megpróbáltatásokkal teli út vár még Elmára. Továbbra is szüksége lesz a kitartásra, az önerejére, az önbizalmára, a szülei, a barátai és a kezelőorvosok, ápolók segítő kezére.

Jó volt látni, hogy Elma ismét jár; igaz, néha úgy közlekedik, mint egy tekebábu, amelyik nem tudja, hogy eldőljön, avagy ne dőljön el, csak Elma óriási szívóssággal talpon tartja magát. Ennek megfelelő volt a hozzá intézett kérdések egyike is:

– Elma! Milyen érzés újra itthon, …. állva?

A suta kérdésre a válasz a középső képen látható mosolyt rajzolta Elma arcára… És tudjuk, a nevetés, a vidámság a másik gyógyszer, ami segít a talpra állásban… 🙂

A bal oldali képen megcsodálhatjuk, hogy mennyit egyenesedett a gerinc, a jobb oldali képen pedig azt a “kamaszdurcát”, amit akkor kell mutatni, ha az ember már elfáradt a nagy ajnározásban.

Örülünk, igazán szívből örülünk, hogy Elma végre ismét itthon, Pécsett van. Most újra kell tanulnia járni, gyógytorna, úszás, egyéni gyakorlatok, tanulás fogja a napokat kitölteni, közte némi kontroll, röntgen, MR, és mindazon feladatok végrehajtása, amelyet Göttingenben előírtak számára.

Elmát repülő szállította Németországba, de már autóval (utasként) tért haza édesapjával; szurkolunk a teljes gyógyulásért!


One Commentto Dobány Elma ismét Pécsett, itthon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021 SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress