Dobány Elma szállítása biztosnak látszik, az időpont most még kérdéses

A Tyrol Air Ambulence utasa lehet a 15 éves, műtétre váró pécsi lány?Itt a jó hír! Ahogyan azt tegnapi írásunkban reméltük: Nem áprilisi tréfa, tényleg napokon belül útra kelhet a pécsi 15 éves Dobány Elma, hogy a Göttingeni Egyetem Klinikáján elvégezhessék a sürgős vizsgálatot, és a műtéti beavatkozást.

A mai napon a család átküldte azt az emailt, amiben az OEP Nemzetközi Főosztálya hivatalos ígérvényt tett a légi szállítás költségeinek (9.600 €), illetve a németországi beavatkozás (67ezer €) költség-előlegének (27ezer €) vállalására.

Magyarra fordítva ez annyit jelent, hogy a göttingeniek várják Elmát, azokat az információkat, amelyek alapján az érkező repülőgép elé küldhetik a speciális mentőt a kasseli reptérre (Kassel-Calden a göttingeni repülőtér helye, mintegy 50 km-nyire Göttingentől). A másik ugyancsak nem kis feladat, hogy a korábban kapott ajánlatok közül az OEP által kiválasztott Tyrol Air Ambulance csapatával egyeztetni kell, hogy melyik napon landol a gépük a pogányi reptéren (Pogány a pécsi repülőtér helye, mintegy 10 km-nyire Pécstől). A pogányi repülőtérre a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinikája, ahol Elma már a hatodik hete fekszik, szervezi a szállító mentő-szolgálatot.

A további információkról folyamatosan tájékoztatást adunk, kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat!

És továbbra is kérünk minden segíteni szándékozó, segíteni tudó embertársunkat, hogy támogassák a gyógyulást adományaikkal!

Sajnos, messze még a vége…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021 SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress