Dobány Elma szerencsésen megérkezett Göttingenbe

Tyrol Air Ambulance szállító repülőjeNagy örömmel adjuk tudtára ország-világnak, a 15 éves pécsi kislány a Pécs-Pogányi repülőtérről indulva, a Tyrol Air Ambulance repülőgépével, másfél órás repülőutat követően sikeresen landolt Göttingen Kassel repülőterén, ahonnan a német Máltai Szeretetszolgálat szállító-mentőautója egyenesen a göttingeni klinikára vitte.

Mindenekelőtt a család nagy köszönetet mond az OEP-nek, akik a GYEMSZI szakértői véleménye alapján villámgyorsan kiadta a repülésre, a műtétre és a kezelésre szóló kötelezettség-vállaló hivatalos nyilatkozatokat.

A család külön megkért bennünket arra is, hogy ne feledjünk el köszönetet mondani annak a sok ismeretlen, jólelkű támogatónak, akik segítségüket felajánlották, a családot pénzadománnyal támogatták. Köszönjük szépen nekik is!

Ugyancsak köszönet illeti dr. Than Péter klinika igazgató urat, valamint dr. Tunyogi Csapó Miklós urat, akik a konkrét “utazásszervezési” munkálatokból alaposan kivették a részüket, emberségből jelesre vizsgáztak.

Köszönet illeti ugyancsak a klinika ápolóit, dolgozóit, a gyógytornászokat, pszichológusokat, különféle szakterületek dolgozóit, a magyar mentőszolgálat dolgozóit, akik a beteg kislány körül tevékenykedtek, segítségére voltak.

A kislány kijutása egy hatalmas lépés a vágyott gyógyulás felé; még nem tudjuk, hogy miképpen, hogyan sikerül az újabb beavatkozás (hiszen a kinti állapotfelmérő vizsgálatok Göttingenben ma kezdődnek, eddig csak az itthonról kiküldött anyagok alapján vállalták el a műtétet, a gyógyítást), de azt tudjuk, hogy még hosszú az út a felépülésig.

A család arra kér mindenkit, hogy a további támogatásokat az Alapítvány számlájára küldjék, mert továbbra is nagy szükség van a támogatásra Elmának mindenképpen, de más sorstársainak is nagy szükségük lehet minden apró-nagyobb segítségre.

A családdal továbbra is kapcsolatban maradunk, és igyekszünk minél gyakrabban, minél részletesebben beszámolni arról, hogy miként halad a kislány a remélt gyógyulás útján.

Ez a kislány, Dobány Elma, egy igazi hős kislány; tegyen mindenki egy otthoni próbát ma este: vegye ki a feje alól a párnákat, és feküdjön hanyatt az ágyon. A feladat látszólag egyszerű: mennyi időn keresztül tud nyugodtan ebben a helyzetben feküdni? Fejfelemelés, felülés, nyújtózkodás, oldalra fordulás tilos.

Dobány Elma 2013.  február 18-tól így feküdt, szó és sírás nélkül. Ha a haját kellett megmosni, kifésülni, vizsgálatra szállítani stb. akkor előbb egy speciális fűzőt adtak rá, majd óvatos mozdulatokkal, 3-4 ember segített a művelet végrehajtásában.

És ő feküdt, bizakodott, reménykedett. És sok jó ember most segített, és még bizonyosan segíteni fog, hogy ez az állapot ne tartson örökké…


4 hozzászólásto Dobány Elma szerencsésen megérkezett Göttingenbe

 1. További kontaktlehetőségek Hans Georgtól, aki művészeti marketinggel foglalkozik, tehát remélem, van némi rálátása, mit hol érdemes.

  Keressétek a megfelelőt, további kitartást, Zsuzsa

  Liebe Zsuzsa,

  WUNDERBAR! Dann hat das WICHTIGSTE für ELMA und die Eltern ja schon geklappt! Hier kommt noch eine Liste mit weiteren Möglichkeiten eine Unterstützung / Spende anzufragen. Vor allem Fernsehsender wie RTL, ZDF und SWR sammeln jedes Jahr viele Gelder für soziale Projekte. Vielleicht unterstützten sie auch die Operation damit. Einfach an den Sender schreiben und das Anliegen mitteilen.

  Nochmals herzliche Grüße von Hans Georg und bis bald.

  ADRESSEN

  http://www.rtl.de/cms/mein-rtl/rtl-wir-helfen-kindern/spendenmarathon-stiftung.html
  ADRESSE: http://www.rtl.de/cms/mein-rtl/rtl-wir-helfen-kindern/spendenmarathon-stiftung/stiftung-rtl-wir-helfen-kindern-e-v-3143-30b6-63-513616.html

  http://www.zdf.de/Ein-Herz-für-Kinder/Ein-Herz-für-Kinder-25324710.html
  ADRESSE: http://www.zdf.de/Kontakt-zum-ZDF-21494042.html

  http://www.swr.de/herzenssache/-/id=100806/d60yy7/
  ADRESSE: http://www.swr.de/herzenssache/kontakt/-/id=10580400/kcmzr8/index.html

  Zudem gibt es natürlich auch noch viele Hilfsorganisationen und Vereine, die Kindern in Not helfen.

  http://www.unitedcharity.de
  http://www.starcare.de
  http://www.kindernothilfe-saar.de
  http://www.kindernothilfe.de/Rubriken/Über+uns.htm
  http://www.unesco-kinder.de/projekte/projektliste/europa.html
  http://www.unicef.de

  • Kedves Szabó Zsuzsa!

   Köszönjük szépen a segítséget!

   Meg fogjuk nézni, hogy mi az ami számunkra elérhető, megoldható. elsősorban nyelvet (tolmácsot) kerítünk; ma már nem biztos, de holnap igen… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021 SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress