Segítséget kérünk egy pécsi, 15 éves kislánynak

Kedves Barátaim!

Akik ismernek, azok tudják jól, hogy nagyon ritkán szoktam segítséget kérni, és akkor sem magamnak. Most pedig nagyon-nagyon kérem a segítséget párom 15 éves unokahúgának a részére.

A történet röviden:

A kislány olyan súlyos gerincferdüléssel (scoliosis) bírt, hogy mindenképpen meg kellett műteni. A műtét ez év február 18-án megtörtént. A műtét során a csont-összenövéseket kivésték, a gerincoszlopát rögzítették. A beavatkozás során észlelték, hogy a mozgási funkciók nem működnek, ezért a beépített rögzítéseket el kellett távolítani; a kislány azóta fekszik, vizsgálatokra történő szállítása vákuum-matracban történik.

A mozgási funkciók – deréktól lefele – nem tértek vissza, minden változás annyi, hogy egyik lábfejét nehezen tudja mozgatni, a másik lábán a nagy lábujj megmozdulni látszik.

A tartás nélküli gerinc azt jelenti, hogy amíg nem kap rögzítést, addig képtelen lesz bármilyen mozgásra, akár csak egy egyszerű felülés is lehetetlen számára.

A kiterjedt vizsgálatokba a pécsi Ortopédiai Klinika bevonta a németországi göttingeni orvostudományi egyetem gyermekortopédiai klinikáját is, mivel Európában 3-4 olyan hely van, ahol a következő beavatkozást, a komplex gyógyítást a megfelelő szakértelem és eszközpark megléte miatt el tudják végezni.

A német orvosok elvállalták a második műtétet és a komplex gyógyítást, mivel – véleményük szerint – a gyermek gyógyulásának reménye közel 100%-os. A kislánynak három (3) héten belül kellene a németországi egyetemre érkeznie.

Még nem tudjuk, hogy a magyar egészségügy a szállítás, a komplex gyógyítás költségeit vállalja-e; a szállításról a mai napig egy  10.500 € összegű ajánlat van, míg a gyógyítás költségére a német egyetem 67.000 € összegű ajánlatot adott – úgy gondoljuk, hogy földi halandónak nincs módja arra, hogy ezeket a költségeket előteremtse… 🙁

 És itt kérem a segítségeteket – ki mivel tud, mivel képes segíteni, azt kérem szépen: segítsen.

 Segíteni lehetne: légi betegszállítás szervezésével, légi betegszállítók címével, betegszállításra alkalmas magán helikopterrel vagy repülővel rendelkező, segítőkész emberek címével (a reptér: Kassel, Németország), magas szintű OEP vagy OMSZ kapcsolatokkal a térítés és szállítás kérdéséhez.

Szükség lenne Göttingenben, a Gyermek Ortopédiai Klinikához közel ingyenes, vagy rendkívül kedvezményes áru szállásra és ugyancsak ingyenes, vagy nagyon kedvezményes ellátásra 2 fő (a szülők) részére (pl. házi munkáért).

Nagy segítség az is, ha valaki rendelkezik a legfrissebb céges és magánszemélyes levelezőlistával (Magyarország, Ausztria, Németország, Svájc), és/vagy tömeges segítségkérő levelek kiküldésére alkalmas szolgáltatással (hogy másoktól is kérhessünk segítséget anélkül, hogy spam-elők lennénk).

 Természetesen, óriási szükség lenne anyagi forrásokra is; ki-ki tehetsége, akarata szerint: pénzadományokat lehet küldeni az édesapa, Dobány Sándor, nevén szereplő, a Szigetvári Takarékszövetkezetnél vezetett 50800104-11513922 számú számlára, hamarosan elkészül egy alapítvány is (Scoliosis Betegekért Alapítvány), amelynek majd megadom a számlaszámát, és ugyancsak előkészületben egy honlap, amelyre a PayPal rendszer használatával online lehet adományokat küldeni.

Aki postai utalvánnyal szeretne pénzt küldeni, az a következő címre teheti:

Dobány Sándor, 7633 Pécs, Kőrösi Csoma Sándor utca 7/A, „Dobány Elma kezeléséhez” megjelöléssel.

Bármilyen pénzt, adományt, lehetőséget, kapcsolatrendszert, ami a kislány talpra állításában csak segítség lehet, nagy szeretettel és tisztelettel fogadnak!

Kérlek benneteket, ha tudtok, segítsetek a kislánynak meggyógyulni!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021 SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress