Újabb hely Dobány Elma gyógyulásához: Brandenburg

Brandenburg, Helios KlinikenDobány Elma a mai napon ismét útra kelt, és a gyógyulásához vezető útjának újabb állomására érkezett: egy mentőautó szállította a Göttingeni Klinikáról egy brandenburgi klinikára; a HELIOS Klinik Hohenstücken lesz  Elma megpróbáltatásainak újabb helyszíne.

Ez a klinika egy neurológiai rehabilitációs centrum gyerekeknek és fiataloknak, egy speciális rehabilitációs központ, ahol Elma talpraállításában segítenek.

És a mai nappal, az új helyre költözésen túl, volt egy óriási szenzációja is: 2013. február 18-a óta ma volt először, hogy Elma egyedül, (a kerekesszékkel egy speciális fürdőszobában) – zuhanyozhatott, moshatta meg hosszú haját.

Korábban már írtuk, hogy a hajmosás egy olyan procedúra volt, amihez speciális fűző és minimálisan három, de inkább négy személy kellett; nem zuhany, nem fodrász, hanem lábosok, edények szükségeltettek hozzá.

Amikor elújságolta nekünk ő, és a vele lévő édesapja, hogy milyen esemény történt, először csak megmosolyogtuk, hogy “de jó”, aztán pár másodperc múlva, ahogy belegondoltunk a helyzetébe, el kezdtek peregni a könnyek: milyen kis dolgok tudnak hatalmas érzéseket kiváltani az emberből, milyen kis dolgokat lehet megbecsülni, milyen kis dolgoknak is lehet örülni…

Az édesapa, Dobány Sándor elmondása szerint, az útjuk mindenféle kalandtól mentes volt Göttingenből Brandenburgba. Meglepődtek, amikor olyan részeken hajtottak át Brandenburgnál, mint “lepusztult, orosz laktanyák, még nálunk sem láttam ilyent”.

A klinika viszont csodálatos kertvárosias környezetben van, modern épületekkel, elkötelezett személyzettel. Minden, de minden a kis betegek gyógyítását szolgálja. Elma a lelkünkre kötötte, hogy mondjuk el: még kutyaterápia is van, ahol a kutyák a beteg gyerekekhez baktatnak, nyalogatják a kezüket, a gyerekek önfeledten simogatják a kutyákat, amelyek végtelen türelemmel “állják a vegzatúrát”.

Úgy gondoljuk, a szülők és Elma is úgy érzik, hogy egy teljesen új, reményteljes fejezet kezdődik Elma életében; ez a remény, már nem az a “csak remény”, hanem annál több. A környezet, a törődés, a kitűzött programok, mind-mind azt sugallják: tényleg van remény…

Nem biztos, hogy Elma örülni fog annak, amit most írunk: édesapja elmesélte, hogy Elma lábait elnevezték “főtt makaróninak”, ha megpróbál felállni, és nem sikerül stabil helyzetet fognia a térdeknek, akkor a lábai úgy remegnek, mint a főtt makaróni, és úgy is csuklanak össze. De nem adja fel, megpróbálja százszor, százegyedszer, százkettedszer…

Sikerülni fog Elma!

Ha valaki szeretne Elmának néhány bátorító szót, jókívánságot mondani egy képeslapon, akkor a cím:

HELIOS Klinik Hohenstücken

Dobány Elma
Brahmsstraße 38
14772 Brandenburg

Brandenburg, Helios Kliniken - térképen

 


One Commentto Újabb hely Dobány Elma gyógyulásához: Brandenburg

  1. Kedves Elma!
    Sok erőt, kitartást kívánok a gyógyuláshoz vezető utadon!

    Szeretettel:Trischler család

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© 2021 SEGÍTSETEK NEKEM! – Scoliosis Betegekért Alapítvány | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress